Atombiztos második

Az abszolút győzelemre nem volt esélye a Fehérvári–Aczél kettősnek az Ózd–Salgó Ralin, a második helyük viszont nem forgott veszélyben a hétvége folyamán, ezt pedig hibátlan autózással hozták is a végén.

A dobogós helyek egyikét tűzte ki célul előzetesen Fehérvári Csaba és Aczél András Toyotájának az ózdi hétvégén, és bár ez már akkor is inkább a második-harmadik helyet jelentette, tény, hogy igazán támadni nem is volt alkalma a párosnak a verseny folyamán.

„Igazság szerint két szakaszon tudtunk próbálkozni, utána a technika kicsit nyugalomra intett minket. Éreztük, hogy a motor nem az igazi, kicsit előbb váltottam el utána, vigyáztunk rá, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha végig tökéletes, az első helyre akkor se lett volna esélyünk” – vallotta be Fehérvári.

A kategóriát és a korcsoportot így is nyerték gond nélkül, az abszolút értékelésben szerzett ezüstérem pedig az év végi bajnoki esélyeiket is megtartotta. „Szombaton kiautóztunk akkora előnyt, amit vasárnap be lehetett osztani. Melegedett az autó, a gumi, nekem a pályák is újak voltak, úgyhogy nagyon oda kellett figyelni, túlságosan sietni pedig nem volt értelme. A futam előtt aláírtuk volna a második helyet, ez a cél, a folytatásban is ez lesz. A Mecsekre nagyon készülünk, az a hazai futam, bár előtte egy osztrák versenyen még elindulunk” – mondta a Proformance pilótája.

Related posts